Buitenrijden,  Opmerkelijk

Amazone valt tijdens buitenrit en vindt paard pas de volgende dag terug

Het zal je maar gebeuren! De ervaren amazone Hylke Castelain uit het Belgische Oostduinkerke viel op zondagavond van haar paard. Dat gebeurde op het strand, toen haar paard struikelde tijdens een galopje. De zevenjarige ruin van 1.80 hoog kwam ten val en landde bovenop de amazone, waarna hij wegrende.

Zoektocht in de duinen

Hoewel de cap van de amazone aan gruzelementen was en haar paard met een voet op haar ribben was gaan staan, kwam ze er verder goed vanaf. Ze snelde dus achter haar paard aan, die de duinen in rende. Twee toevallige wandelaars zagen Hylke nat van het zeewater achter haar paard aan rennen en besloten te helpen. Ook de politie werd gebeld. Helaas konden zij New Star -zoals haar paard heette-  niet meer vinden. Ook in de donkere uren werd er gezocht met zaklampen, maar helaas zonder resultaat. Om twee uur ’s nachts werd de zoektocht gestaakt.

Op maandag opnieuw op pad

Hylke had in de tussentijd een bericht op Facebook geplaatst wat er was gebeurd, en dat ze nog steeds op zoek was naar haar paard. Dat bericht werd in korte tijd honderden keren gedeeld. Veel mensen besloten daarom in de buurt een wandeling te gaan maken om uit te zien naar het paard. Dat gold ook voor Jan-Pieter en Stefanie, de twee voorbijgangers die de vorige avond ook al hadden geholpen.

En niet zonder succes. Al snel worden hoefsporen gevonden, die leiden naar een gat in dichte begroeiing, waar Star niet meer zelf uit kan komen. Jan-Pieter en Stefanie nemen contact op met Hylke, die vervolgens de politie belt. De politie en brandweer weten het paard te bevrijden. Naast wat schrammen en een klein beetje dehydratie lijkt New Star verder niets aan zijn avontuur over te hebben gehouden. Eind goed, al goed!

Bron: HLN