Nieuws,  Opmerkelijk,  Video

Oeps! 45 paarden losgebroken in centrum van Weesp

Herinner je Bambi nog, het paard dat op z’n dooie gemak over de snelweg bij Rotterdam draafde? In Weesp kunnen ze er ook wat van! Daar draafden maar liefst zo’n 45 paarden door de stad. De video zie je onderaan.

Foutje, bedankt!

Mischa Bleijenberg, de eigenaar van Manege Bleijenberg, vertelt dat het mis ging toen de paarden van de wei naar de stal moesten. Dat gebeurt altijd met de hele kudde tegelijk, waarbij de medewerkers voorop staan om de paarden op te vangen en iemand die de paarden vanaf de achterkant opdrijft. Dat ging dit keer mis, zodat de paarden de andere kant op konden zonder tegengehouden te worden. Met gezwinde spoed ging het hele spul richting het centrum.

Na een rondje weer terug naar stal

De medewerkers van de manege handelden snel en leidden de paarden op dezelfde manier weer terug richting manege. Zonder al te veel problemen liep de volledige kudde even later weer het manegeterrein op. Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd, de paarden hebben een leuk uitje gehad, en zowel de manege-eigenaar als de mensen die ineens een kudde paarden voorbij zaken komen konden er gelukkig om lachen.

Zo ziet dat eruit

Hulde aan iedereen die onderweg gefilmd heeft en natuurlijk aan Mischa die nog even in het onderste filmpje uitlegt wat er nou precies gebeurde. Wat een heerlijke beelden!

En omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen…

Bron: NOS en NH Nieuws.

Paarden op de foto zijn niet de paarden uit Weesp.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *