Opmerkelijk

Droevig nieuws: het suikerklontenvrouwtje van de bereden politie is overleden

Volgen jullie de social media van de Bereden Politie ook? Ik wel, aangezien me dat vroeger echt een droombaan leek! Helaas werd het een andere carrière, maar ik zie regelmatig leuke en mooie berichten voorbij komen op Facebook en Instagram.

Een regelmatig terugkerend item was mevrouw Schouten, ook wel liefkozend ‘het suikerklontenvrouwtje’ genoemd. Ze dankte die naam aan haar gewoonte om bij elke thuiswedstrijd van Feyenoord de politiepaarden een suikerklontje te komen brengen. Nu maakte de Politie namens de familie bekend dat mevrouw Schouten op 99-jarige leeftijd is overleden.

Eerbetoon aan mevrouw Schouten

Dat de Bereden Politie dit op hun socials bekend maakte, is natuurlijk tegelijk bijzonder en helemaal niet. Maar liefst 28 jaar lang kwam mevrouw Schouten de paarden suikerklontjes brengen. Elk politiepaard én elke agent kende de dierenliefhebster dan ook goed. Hieronder is het bericht te zien waarbij de Bereden Politie een eerbetoon brengt aan de suikerklontjesmevrouw.

De paarden zochten haar op in het verpleegtehuis

De afgelopen week was al duidelijk dat het niet zo goed ging met mevrouw Schouten. Met haar hoge leeftijd werd ze kortgeleden opgenomen in het verpleegtehuis. Maar ook daar kreeg ze bezoek van haar favoriete dieren!

Tijdens de coronacrisis toch een suikerklontje

Nog iets verder terug, voordat mevrouw werd opgenomen, werden door de coronacrisis alle voetbalwedstrijden afgelast. Dat betekende dus geen suikerklontjes. Toch kwamen de politie en hun paarden mevrouw Schouten ook toen al opzoeken.

Interview Hart van Nederland

Gaan we tenslotte nog wat verder terug in de tijd, dan zien we mevrouw Schouten hoe ze was. Dierenvriendin en suikerklontjesmevrouw. Hart van Nederland heeft daar een interview aan gewijd, dat je via onderstaande link kunt teruglezen.

Een eerbetoon aan een bijzondere dame. Rust zacht, suikerklontenvrouwtje!