Opmerkelijk,  Wedstrijden

Muildier wint dressuurcompetitie in Engeland

Hebben sommige dressuurruiters nog moeite met een Tinker, Haflinger of zelfs Fries in de ring, misschien moeten ze eens naar de overkant van de plas kijken. Want in Engeland doet Wallace, een elfjarig muildier, mee aan de dressuurcompetitie. En nog met succes ook!

Wallace had geluk. Hij was er slecht aan toe maar werd gered door een ezelopvang. Daarvandaan werd hij geadopteerd door de familie McLean. Zij lapten Wallace op en dachten dat hij een bijzonder talent zou hebben. Christie McLean begon te rijden en leidde Wallace op tot dressuurpaard, ehhh -muildier. En met succes! Overigens moeten sommige ruiters én paarden nog even wennen aan deze bijzondere verschijning in de ring.

Hieronder kun je hem zien in competitie Summerhouse Equestrian in Gloucestershire die de klasse wint. Bekijk hier het aandoenlijke filmpje.

Muilezel of muildier? Hoe zit het ook al weer?

In het Engels heet het een ‘mule, maar in het Nederlands spreken we over een muildier en een muilezel. Een muildier (soms ook muilpaard) is een kruising tussen een paardenmerrie en een ezelhengst. Een muilezel is het jong van een ezelin en een paardenhengst. Het zijn dus twee verschillende dieren, waarvan muildieren het makkelijkst zijn te fokken. Overigens zijn de muildieren en -ezels zelf vrijwel altijd onvruchtbaar en en kun je er dus niet verder mee fokken.

Overigens is het voor zover wij weten in Nederland niet mogelijk om met je muildier of muilezel aan de start te verschijnen van een dressuurwedstrijd. Wie gaat daar verandering in brengen?!

Hoofdfoto: Pixabay