Dressuur,  Nieuws

Nieuwe dressuurproeven per 1 april 2022 staan nu online

Vanaf 1 april 2022 worden de dressuurproeven gewijzigd door de KNHS. De laatste wijziging was in 2016. Die wijziging was een stuk groter, omdat alle proeven herschreven zijn. Nu gelden de aanpassingen maar voor een kleiner aantal proeven.

De grootste veranderingen op een rij

Allemaal leuk en aardig, maar het belangrijkste is natuurlijk om te weten wat er dan veranderd is. Globaal is dat:

Puntentelling

De onderdelen van de proef zijn veranderd, en dan vooral de ‘algemene’ punten onderaan. Je krijgt bijvoorbeeld nog maar één cijfer voor alle gangen, en niet meer los voor stap, draf en galop. Het totale aantal punten is wel gelijk gebleven.

F-proeven

In de F-proef hoeven overgangen niet meer op de letter, maar progressief. Bovendien wordt het beloond als je het paard in de hogere F-proeven nageeflijk rijdt, maar altijd met een correcte, constante en elastische verbinding

BB tot en met M2

In de BB en B zijn er enkele nieuwe proeven gemaakt. In de L2 zijn er 2 nieuwe proeven met wijken vanaf de (binnen)hoefslag naar de A-C lijn. De M2 heeft geen uitgestrekte galop meer.

Z1 tot en met ZZ-Zwaar

Ook hier zijn enkele proeven herschreven en het puntentotaal in de klassen Z1 en Z2 is nu ook 350 punten, net als in het ZZ-Licht en het ZZ-Zwaar.