Fokkerij,  Nieuws,  Opmerkelijk

Gezonde paardentweeling geboren

Een tweeling bij paarden is zeldzaam, en dat beide veulens blijven leven al helemaal. Toch komen er elk jaar een aantal paardentweelingen ter wereld, en regelmatig blijven beide veulens in leven. Bij Paardenfanaten vinden we dat altijd zulk leuk en schattig nieuws, dat we daar graag de beelden van delen!

Deze schattige merrietjes kwamen eind maart 2024 ter wereld en zijn te volgen op Instagram.

Bekijk de video van de geboorte
Zo wil je het toch zien? De twee heerlijk rennend door de wei!

Tweeling bij paarden bijzonder zeldzaam

Een paard is niet gemaakt voor een meerling. Lezen hoe dat ook al weer zit? Lees dan het artikel Hierom is een tweeling bij paarden zo zeldzaam.

Eerdere paardentweelingen

We zeiden het al: we houden tweelingnieuws stiekem altijd in de gaten en zijn reuze opgelucht als het met beide paardenbaby’s Γ©n de moeder goed blijft gaan. Hieronder zie je bijvoorbeeld een tweeling die in 2021 geboren werd. Ook een jaar eerder werd er een tweeling geboren, die ook nog eens de beroemde (en inmiddels overleden) dressuurhengst Totilas als vader hadden.

Eigenaresse Jeannette van der Hoek kreeg naar eigen zeggen de verrassing van haar leven, want dat Evora niet één maar twee veulens op de wereld zou zetten was volledig onverwachts. Bovendien zijn de veulentjes bijna even groot, wat ook nog eens heel bijzonder is.

Foto’s van de paardentweeling

EΓ©n veulen is al geweldig, maar twee is toch wel megaschattig. Gelukkig werden er foto’s en filmpjes online geplaatst van het duo en hun moeder. Kijk maar mee, want de twee sterren kregen al snel een eigen Instagramaccount.

In het bericht zegt Jeannette dat de veulentjes nog geen naam hebben. De namen moesten dat jaar volgens de regels van het KWPN beginnen met de letter R.

Ook namens Paardenfanaten, van harte gefeliciteerd met de kleintjes!