Nieuws,  Opmerkelijk

Zo ziet het eruit als je acht Friese dekhengsten voor de wagen zet

Aangespannen rijden met twee showbinken voor de wagen is al geweldig om naar te kijken. Wordt dat een vierspan, dan zul je nog meer bekijks trekken. Maar Anne Okkema van Stal Okkema in het Friese Britswerd maakte het nog wat bonter. Letterlijk in dit geval, want hij zette een achttal goedgekeurde dekhengsten voor zijn wagen!

Voordat je verder gaat, moet je even dit heerlijke filmpje bekijken. Let vooral op de twee Friezen voorop die precies gelijk lopen.

Friezen en gemengde Friezen, allemaal goedgekeurd

In het span lopen voorop twee Friese dekhengsten, gevolgd door een paar schimmels. Dit zijn Friezen gekruist met Russische Dravers. Nog verder naar achteren zien we enkele Barok Pinto’s. Naast zeer geschikt voor het aangespannen rijden, lopen meerdere van deze paarden op hoog niveau dressuur. Niet zo maar een spannetje paarden dus!

UPDATE: 8 was nog niet genoeg…

Een krappe week later bleek dat Anne nog een tikkie meer kon. Hij publiceerde een filmpje van nu maar liefst 10 gitzwarte paarden voor de wagen!

Uitdaging aangegaan met Stal de Merksen

Dat deze paarden in een achtspan liepen, komt voort uit een eerdere weddenschap die Stal de Mersken op Facebook zette. Anne Okkema werd uitgedaagd door Age Okkema (inderdaad verre familie van elkaar) die eerder al vijf prachtige Friese hengsten voor de wagen spande. Je ziet het op onderstaand filmpje. Daarbij schreef hij: “Wie gaat deze challenge aan?! Age Okkema met maar liefst 5 dekhengsten voor de wagen. Wij dagen jullie uit!! Zoveel mogelijk dekhengsten voor de wagen.” Dat liet Anne zich geen twee keer zeggen…

Meer zien van deze prachtige paarden? Kijk dan op de Facebookpagina van Stal Okkema en Stal de Mersken.